Verhoog je concentratieniveau

cluttered-auraAfgelopen nacht heb je niet al te best geslapen. Er spoken gedachtes door je heen. Je twijfelt en je vraagt je af of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Ook de eerst volgende dagen blijf je ermee zitten. Je vindt het daardoor lastig om je te concentreren en een geplande taak in de gewenste tijd af te ronden.

Herken je je in de bovenstaande situatie?

Er zijn meerdere factoren welke van invloed zijn op je concentratievermogen. Maar laten we eerst eens kijken wat concentreren is.

Concentration-is-the secret of strengthConcentreren is de aandacht waarmee je iets doet. Er is ook een zekere mate van geduld en innerlijke rust nodig om met je aandacht erbij te blijven. Een voordeel is dat je zo productiever wordt.

Wist je dat er een verschil is tussen concentreren en focussen?

Door te focussen richt je je aandacht op je plan, doel en/of vooruitzicht. Als het goed is heb je daarvoor een plan (zie blog over focus) gemaakt. Van daaruit kan je je eerste stap zetten in de richting van je doel.

Hoe doelgerichter je bezig bent des te meer concentratie er nodig is.

Je kan namelijk snel afgeleid raken ivm omgevingsfactoren en vanuit jezelf. Deze bronnen van afleiding weerhouden je ervan om voor korte of langere tijd te kunnen blijven concentreren. Bekijk daarvoor eens enkele voorbeelden in onderstaand tabel.

Waardoor wordt je afgeleid zodat je aandacht verslapt? Wat kan je doen? Op welke manier kan je je concentratie verhogen?
Je dwaalt af in eigen gedachtes tijdens het lezen in een boek Houd je aandacht bij wat je aan het doen bent Reinig je energieveld mbv de Twee Harten meditatie
Geluiden om je heen zoals de telefoon, whatsapp, radio Zet je afleidingen uit of op stil. Al is dit voor 20 minuten Drink voldoende water, doe lichaamsoefeningen en adem in je buik
Je hebt je plan niet bepaald -> wandering from here to there Herinner je wat je wil en schrijf je doelen op papier Beoefen dagelijks 1 min Superbrain Yoga. Deze techniek geeft je mentale helderheid, minder stress, verbetering in focus en concentratie en bevordert ook nog eens je geheugen
Mentale of fysieke vermoeidheid Vitaliseer je lichaam Pas de mentale & fysieke zelfhealing techniek toe. Deze leer je in de Pranic healing workshop
Je hebt te veel aan je hoofd waardoor je je met moeite kan concentreren. Laat stress en een opgejaagd gevoel los door te relativeren. Stel prioriteiten en besteed aandacht aan dat wat belangrijk voor jou is.

Het is dus belangrijk om je energieniveau op peil te houden. Dat zal je concentratie verhogen. Met andere woorden: er is energie (ook wel prana genoemd) nodig om geconcentreerd te kunnen blijven.

Hoe lang kan je met je aandacht erbij blijven zonder af te dwalen tijdens
1: het lezen van dit artikel
2: het luisteren naar de ander in een gesprek
3: het ervaren van de innerlijke rust in jezelf gedurende de dag

Ik kan me concentreren voor:
a) 3 seconden
b) 5 minuten
c) 21.15 minuten (Zo lang als de Twee Harten meditatie duurt 😉 )
d) 90 minuten
e) 3 uur

Verhoog je productiviteit met deze concentratieoefening:pomodori tomaat tniholland.nl

  • Maak blokjes van 20 minuten om je volledig op 1 taak te concentreren. Neem tussen de blokjes een mini 5 minuten pauze.
  • Als je hierin geoefend bent en je merkt dat het makkelijker gaat dan kan je het aantal minuten uitbreiden naar 45 minuten of zelfs 90 minuten zonder enige onderbreking.
  • Dit is voor jezelf een training omdat je het doel voor ogen houdt om je taak in een bepaalde tijdsperiode te volbrengen. Deze oefening wordt ook wel de pomodore techniek genoemd.

Ken je een vriend of bekende die bovenstaande tips om beter te kunnen concentreren goed kan gebruiken? Deel dan deze blog via mail, facebook, LinkedIn of vul hier je e-mailadres in. Dan ontvang je om de 4 weken een Pranic Healing mail van me.

E-mailadres

Wil je je concentratievermogen verhogen op het moment dat je het nodig hebt? Meld je dan aan voor de eerst volgende Superbrain Yoga & Pranic Healing workshop in het centrum van Leiden.

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Abonneer je

Ontvang gratis 6 Prana tips en laat je energizen bij Prana Your Life:

Met meer dan 520 abonnees
Prana Your Life - Annelies Vloon - (06)15521555 - Annelies @ pranayourlife.nl