Yoga lessen

Wat is Yoga?
Hatha Yoga is een bewegingsvorm waarbij je al je lichaamsdelen aanspreekt.Gebogen knie met zijstrekking helende yoga oefening in Leiden De adem speelt daarin een belangrijke rol. Door te blijven ademen kan je een houding langer volhouden wat je kracht en focus geeft. Daarnaast kan je met de beoefening van yoga diepe ontspanning ervaren en tot rust komen.

“Yoga is voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen. Het werkt verfrissend en ontspannend en helpt je mindfull in het leven te staan.” Jacobien vd Heide, eigenaresse van Yoga Haven.

Als voorbeeld kunnen rugklachten meerdere oorzaken hebben, zoals een verkeerde lichaamshouding achter je computer, vermoeidheid of stress. Door je lichaam wel te bewegen en te ademen, zorg je er voor dat je lichaam gezonder en sterker wordt. Met als bijkomend voordeel dat je minder last kan krijgen van je rug. En dat kan ik uit eigen ervaring beamen (zeker met mijn lichaamslengte ūüėČ )

Laats vroeg iemand: “Wat doet yoga met je?” Ik vertelde haar dat ik het gevoel heb dat het lente is. Ook ik heb wel eens geen zin om¬†iets te doen maar tijdens en na de yoga heb ik meer energie en een grote glimlach op mijn gezicht.

Hatha Yoga geeft naast ontspanning ook energie, kracht, rust, zelfvertrouwen (verminderd angst, onzekerheid en piekeren) en het verbetert je gezondheid voor lichaam en geest met aandacht voor jezelf. En dat zie ik inderdaad bij de mensen die naar de lessen komen. 
Saswitha yoga oefening in de meeuw met Annelies VloonIn deze tijd tot rust komen met yoga aan huis?

Wanneer: Op een voor jou passend moment.
Dit kan overdag, ‘s avonds of zondag.
Prijs:
* 1 vrouwelijk persoon: 45 euro
* 2e persoon: + 30 euro
* 3 t/m 7 personen: 125 euro
* 1 op 1 in praktijk prana your life: 55 euro
Locatie: Bij jou of bij mij thuis
Met: Een eigen matje en dekentje

Wie komen er naar de lessen?
Yoga is voor iedere leeftijd en achtergrond met een redelijke tot goede gezondheid. In de lessen die ik geef komen studenten, moeders, docenten en zelfstandige ondernemers met plezier wekelijks de les volgen. Per les doen een of meerdere mannen mee. Dat is uitzonderlijk, want vaak hoor je dat in yogalessen met name vrouwen meedoen. 

Hoe ziet een Hatha Yoga les eruit?
Beoefening van yogahoudingen (asana’s) wordt gedaan, waarbij het gebruik van de adem een belangrijke rol speelt. De houding wordt eerst dynamisch gedaan, zodat je lichaam kan wennen aan de houding en daarna blijf je in de houding. Om de betreffende houding lichter te maken richt je je aandacht op het uiteinde en op je adem.Stilte met rode Boeddha in de avond

Waarom doen we deze oefening vaker?
Er is een herkenbare opbouw in de lessen met houdingen die regelmatig worden herhaald.
Regelmatig terugkerende bewegingen en houdingen zorgen ervoor dat je lichaam de houdingen gaat herkennen. Dan kan je pas echt in de houding komen. Daardoor zal je nieuwe oefeningen ook makkelijker kunnen beoefenen. En beoefen je yoga.

Hoe groot zijn de yogagroepen?
Bij buiten Yoga kunnen er 6-10 mensen deelnemen, maar bij Yoga in je eigen woon/slaapkamer is dit met een kleiner groepje of 1 op 1. Zo heb je de bewegingsruimte om met je armen te zwaaien. En hoef je geen rekening te houden met degene die naast je ligt terwijl je in een torsie je hielen van je afstekt.

Yoga cursisten vertellen:
“Yoga is goed voor lichaam en geest: door het doen van yoga heb ik geen fysiotherapie nodig voor lage rugpijn, en voel me er ook nog eens mentaal fitter bij!” Lea, 35 jaar, universitair docent

“Door de yoga heb ik geen last meer van mijn schouder.” Anneke Baak

“De combinatie van yoga en meditatie is iets wat ik heb uitgeprobeerd omdat ik ge√Įnteresseerd was in de werking die de meditatie op de yogales zou hebben. Ik ben blij verrast door de rust die de meditatie met zich mee brengt, waardoor het gemakkelijker is de yogahoudingen uit te voeren. Wanneer je al bekend met yoga is het bovendien leuk om meditatie extra component toe te voegen. Lichaam en geest komen beide aan bod, wat rust biedt en voor mij een betere nachtrust betekent na een les.”¬†Ingeborg van der MolenVoorbereiding op de yoga groepsles

“Ik twijfelde na 2 lessen of ik door wilde gaan, maar het ligt me beter dan verwacht. Nu bezoek ik de Twee Harten meditatie met yoga lessen met plezier en ervaar er een aantal positieve effecten van. Hier wil ik je voor bedanken. Ik ben zeker van plan deze nog een langere tijd te volgen!” Tijmen van de Heuvel, Freelance Unity3D Developer

Docente: Annelies Vloon, Pranic Healer en Hatha Yoga docente (sinds 2006).

Met steeds meer plezier geef ik Hatha Yoga met de leer van Saswitha. Daarbij heb ik in de afgelopen tijd aan ruim 437+ mensen lesgegeven.

Ps. Van Yoga krijg je een gespierde buik en dat in proportie met de rest van je lichaam.
Ps. In de les gaan we niet op ons hoofd staan.
Ps. Vanuit de adembeleving begeleid ik je in de oefeningen.

Open dag rustgevende yoga & meditatieLees ook eens:

Kom staan in je Yoga

Kom deze week in je yoga ūüôā

Observeer in je yogahouding + nieuwe serie

Een yogahouding die we niet zo vaak doen

Start je Yoga in het Westen

Wat doet deze Yoga serie met jou?

Vreugdevol in je Yoga 

Relax in your heart as unconditionally lovable. 

Swami Vagishananda Saraswati

Abonneer je

Ontvang gratis 6 Prana tips en laat je energizen bij Prana Your Life:

Met meer dan 520 abonnees
Prana Your Life - Annelies Vloon - (06)15521555 - Annelies @ pranayourlife.nl