Workshop Yoga en Klank

Foto Joost LigthartJoost Ligthart ontmoette ik (Annelies Vloon) op een bijeenkomst van Lichaam Geest & Ziel. Joost stelde voor om een workshop van Yoga en klank met elkaar te combineren. “Ja, dat doen we!”

Bij Reformhuis Ligthart geeft Joost elke maand klankmeditatieconcerten, waarbij je in een trillingsbad door klankschalen wordt ondergedompeld. De trillingen van de klankschalen zorgen ervoor dat je spanning los kan laten.

 

water en vitamine CTip: Drink voldoende water (4-8 glazen per dag, gedurende 7 dagen voor aanvang van deze workshop) Dan profiteer je optimaal van het effect, omdat de trillingen op het waterniveau in je lichaam meetrillen. Door goed te drinken zorg je er ook nog eens voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en je een gezondere kleur in je gezicht krijgt.

 

Wat gaan we doen?klankschalen Joost Ligthart
Mini-klank-concertjes worden afgewisseld met Hatha Yoga oefeningen. Tijdens elk concertje lig of zit je in een andere ontspanningshouding. Als laatste kom je liggen op je rug met je hoofd naar het midden en geniet je van de klanken van de klankschalen of de harp. Na de workshop van 2.30 uur is er thee.

Wat is Hatha Yoga?
Hatha Yoga is een bewegingsvorm waarbij je al je lichaamsdelen aanspreekt. De adem speelt daarin een belangrijke rol. Door te blijven ademen kan je een houding langer volhouden wat je kracht en focus geeft. Daarnaast kan je met de beoefening van yoga diepe ontspanning ervaren en tot rust komen.

Ademend vanuit je buik naar je bovenbenen toe, bijvoorbeeld in een zittende voorover buiging, masseert het ook nog eens je interne organen. Bij regelmatige beoefening geeft Yoga een positief effect op je gezondheid, uithoudingsvermogen, immuunsysteem en lichaamshouding.

Wanneer: Op een zondag in november 2015
Tijd: In overleg met Joost
Aantal deelnemers: maximaal 6
Begeleiders: Joost (klank) en Annelies (Yoga)
Locatie: Yoga Haven, Haven 54 in Leiden

Deze workshop met Yoga en muziekklanken vormt een weldaad voor jezelf en je lichaam. Gun je je deze workshop?

Ja en ik meld me aan voor de Yoga en Klank workshop

Naam

E-mailadres (voor bevestiging van je aanmelding)

Telefoonnummer

Bericht

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Abonneer je

Ontvang gratis 6 Prana tips en laat je energizen bij Prana Your Life:

Met meer dan 520 abonnees
Prana Your Life - Annelies Vloon - (06)15521555 - Annelies @ pranayourlife.nl