Stress!?

Herken je een van deze signalen?Ik zie het even niet meer zitten.

 • Tijdens je vrije dag ben je (in je hoofd) met je werk bezig
 • Je wordt sneller kribbig als iemand je een vraag stelt
 • Er komen minder resultaten uit je handen
 • Je hebt een opgejaagd gevoel
 • Het lukt je niet om te ontspannen

Grote kans dat ook jij last hebt van stress. En daarin ben je niet de enige. Stress komt heden ten dage namelijk veel voor en dat hoeft echt niet alleen op het werk te zijn. Stress kan ook veroorzaakt worden door spanningen in relaties met bijvoorbeeld familie.

Wat is stress?
Stress is spanning of druk. Spanning is nodig om te kunnen functioneren. Zo geeft gezonde stress je zelfs verbetering in je prestaties. Maar een teveel en te langdurige stress kunnen gezondheidsklachten met zich meebrengen.

Oorzaken van stress
Stress kan veroorzaakt worden door:

 • Bepaalde karaktereigenschappen of te wel je persoonlijkheid
 • Omgevingsfactoren
 • Interactie/ relatie met anderen

Elke oorzaak heeft ook een reden waarom er stress wordt ervaren. Het is goed om te weten dat je niet alles kan en hoeft aan te passen om het stressniveau te verminderen. stressvolle moeder rent rondSommige dingen liggen zelfs buiten je bereik. Omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld niet altijd aan te passen. Maar dat hoeft ook niet, anders geeft je dat nog meer stress. Of wil je rond blijven rennen om alles te regelen door het naar eigen hand te zetten?

Wat je wel kan doen is om te kijken hoe je in een betreffende situatie reageert.
Deze reactie kan je aanpassen. Daardoor voel jij je blijer, ervaar je meer rust en dat straal je dan ook uit. En de situatie, die blijft vaak hetzelfde. Het is meer de manier waarop je daarmee omgaat. Als je dat weet dan wordt het al een stuk lichter en overzichtelijker.

Bekijk daarvoor eens enkele voorbeelden in het onderstaande tabel.

Oorzaak/Wat Reden/Waarom Tip
Te weinig tijd Te veel willen doen in te korte tijd Prioriteiten stellen en nee-zeggen
Ongezonde levensstijl Te veel of te weinig werken, slapen, eten, bewegen Time-management
Conflicten thuis of op het werk Omgeving*, persoonlijkheid Plannen maken, variatie aanbrengen, praten, oplossingsgericht
Niet tijdig ontspannen Door blijven werken, bezig blijven Pauzes nemen, vrije dagen en vakantie
Je kan gevoeliger zijn voor stress door bepaalde karaktereigenschappen Perfectionisme, angst voor afwijzing, please-gedrag, uitstelgedrag, competitie, veeleisendheid, lastig grenzen aangeven, te serieus nemen, te groot verantwoordelijkheidsgevoel, gewaardeerd willen worden door anderen Ga naar www.pranayourlife.nl voor een behandeling of meditatie. Daarbij wordt Pranic Healing toegepast zodat je van allerlei stressklachten vele malen sneller kan herstellen.

*Heb je wel eens opgemerkt dat als je in een ruimte komt dat je je dan opgelaten en gestresst voelt? Dit komt omdat in deze ruimte stress-energie aanwezig is. En dat heeft weer een effect op je gedachtes en hoe je je voelt.

Stressklachten
Stress kan fysieke klachten tot gevolg hebbenStress kan je op meerdere manieren opmerken. Bij langdurige stress kunnen er uiteenlopende klachten ontstaan.

Vaak begint het dat je opmerkt dat je niet meer zo snel of helder na kan denken, je maakt eerder fouten. Ook geheugenproblemen, concentratieproblemen en vermindering in je creativiteit zijn hier voorbeelden van. Dit is op mentaal niveau.

Psychisch kan je gevoelens van

 • prikkelbaarheid
 • irritatie
 • somber gevoel
 • boosheid
 • verdriet
 • teleurstelling
 • verveling ervaren.

Blijf je ermee rondlopen dan kunnen deze klachten zelfs een fysieke uitwerking hebben zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, vermoeidheid, burn-out, spijsverteringsklachten en slaapproblemen.

Wat kan je ertegen doen?
Wil je het zo ver laten komen? We hopen het niet.

Deze stressklachten kunnen zelfs voorkomen worden.
Zo kan je Pranic Healing behandelingen ontvangen tijdens een 1 op 1 sessie.

Hoe zou het voor je zijn als je uitgerust wakker wordt en vitaal je dag kan beginnen?Pranic-Healing-Poster
Dat is zeker mogelijk.

Tijdens de sessie wordt stressenergie met enkel een paar handbewegingen uit het energieveld verwijderd. Nieuwe levensenergie wordt toegevoegd zodat je lichaam vele malen sneller zal herstellen van de stressvolle reacties. Met als resultaat dat conflicten verminderen en er meer harmonie en begrip ontstaat.

Ken je een vriend of bekende die stressklachten heeft?
Attendeer hem of haar via mail, facebook of LinkedIn op dit artikel waarin beschreven staat wat stress is en hoe je deze klacht met behulp van Pranic Healing (preventief) kan behandelen.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Abonneer je

Ontvang gratis 6 Prana tips en laat je energizen bij Prana Your Life:

Met meer dan 520 abonnees
Prana Your Life - Annelies Vloon - (06)15521555 - Annelies @ pranayourlife.nl